Hoe veroudering van de lippen voorkomen?

De buitenste ooghoeken. De rug van onze handen. De nek en halslijn. Expressielijnen op het voorhoofd en de wangen. Ja, er zijn bepaalde gebieden die meer vatbaar zijn voor rimpels dan andere, dus ze staan vaak in het middelpunt van de belangstelling als het gaat om anti-veroudering. Maar hoe zit het met de mond? Helaas zijn de lippen niet immuun voor veroudering of voortdurende blootstelling aan de zon, wind en andere externe factoren. In feite is dit delicate deel van ons gezicht waar de huid dunner wordt, waardoor deze het meest kwetsbaar is.

Ontdek alle essentiƫle lipverzorgingstips en voorkom tekenen van fijne lijntjes die we absoluut niet leuk vinden.

Behandel lippen anders
De reden is simpel: de huid op de lippen is anders dan de huid op de rest van het gezicht. Het is dunner, bevat minder melanocyten (pigmentproducerende cellen) en heeft geen talgklieren om voor smering te zorgen.

Lippen moeten worden gesmeerd
De lippen produceren niet het glijmiddel (talg) dat de rest van ons gezicht beschermt. Zonder enige natuurlijke bescherming drogen ze uit en barsten ze, vooral in koude klimaten. Behandelingen die helpen vocht vast te houden, houden je lippen zacht en soepel.

Lip dunner
De huid van de lippen bevat de drie huidlagen die op de rest van de huid verschijnen: stratum corneum, epidermis en dermis (die het wonderbaarlijke collageen bevat dat verantwoordelijk is voor het geven van volume aan de huid). Om te beginnen is het stratum corneum op de lippen veel dunner dan elders.

Lipbescherming is essentieel
Gebruik altijd SPF op je lippen. In een notendop: blootstelling aan de zon versnelt het verouderingsproces, waardoor de bescherming van je lippen net zo nodig is als die van het gezicht of de nek.