Hoe weet je of je huid gezond is?

1. Hydratatie

Als de huid slecht gehydrateerd is, ziet ze er dof en versleten uit, bij overmatige uitdroging zijn de gevolgen gevoeligheid en vroegtijdige veroudering.

Om de huid weer te corrigeren en te hydrateren worden naast het water de actieve ingrediënten zoals aloë vera, panthenol, kamille, kamille en bruine algen gebruikt.

2. Voeding

Gebrek aan voeding in de huid zorgt ervoor dat het er verstikt, gegolfd uitziet en expressielijnen zijn meer opvallend. Overmatige voeding veroorzaakt veranderingen, zoals overtollig vet.

In beide gevallen zijn producten met actieve ingrediënten zoals vitamine E, vitamine C en verzachtende middelen een uitstekende bondgenoot.

3. Elasticiteit

De elasticiteit wordt aan beide zijden in de oogkas gemeten. Het gebrek aan elasticiteit in de huid zorgt ervoor dat de oogcontouren uitgedroogd raken, met zeer scherpe lijnen eromheen en ooglidzakken opgeblazen door de congestie veroorzaakt door de verkeerde lymfedrainage.

Als de elasticiteit erg laag is, is de meest aanbevolen oogcontour die volledig snijdt als de actieve anti-aging, vitamine E en actieve ectoïne.

4. Pigmentatie

Het ideaal is om een test uit te voeren die het mogelijk maakt om het pigmentatieniveau dat de huid krijgt te kennen en zeker te weten welk type zonbescherming moet worden gebruikt.

Hoewel een totaalscherm van 40 meestal wordt aanbevolen vanwege alle externe middelen waaraan de huid tegenwoordig wordt blootgesteld.