10 voordelen van dansen voor lichaam en geest

Wist je dat dansen veel positieve gezondheidsvoordelen heeft? Behalve dat het leuk is, is het een krachtig hulpmiddel om fit te blijven, helpt het stress te verminderen, overtollig lichaamsvet te verbranden, verbetert het de bloedcirculatie, versterkt het de spieren en verhoogt het de elasticiteit van de gewrichten. Daarnaast is het een perfecte activiteit om actief, vitaal te blijven en … misschien om opnieuw te beginnen en nieuwe paden te openen.

Het hart wordt versterkt
Regelmatig dansen is een oefening die het hart helpt sterk te blijven door de hartslag te verhogen en de longcapaciteit te verbeteren.

Bondgenoot in gewichtsverlies
Gewichtsverlies is een ander voordeel van dansen. Een studie gepubliceerd in het Journal of Physiological Anthropology wees uit dat dansen zo nuttig is om af te vallen dat een geschat half uur constant dansen tussen de 200 en 400 calorieën kan verbranden. Daarom is dansen een van de 5 beste lessen in de sportschool om calorieën te verbranden.

Verlaagt cholesterol
Degenen met een hoog cholesterol kunnen, naast medicijnen en een goed dieet, op de dans leunen, omdat een aerobe oefening het totale cholesterolgehalte in het bloed verlaagt.

Tegengif tegen osteoporose
Dansen is een krachttraining die verlies van botmassa kan voorkomen en de beste manier is om je botten te versterken zonder je gewrichten te belasten. Veel dansstijlen vereisen botversterkende bewegingen zoals het scheenbeen, kuitbeen en dijbeen. Op de lange termijn kan een reguliere danspraktijk osteoporose helpen voorkomen.

Flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen
Dansen verbetert vaardigheden en capaciteiten die erg belangrijk zijn voor de algehele gezondheid. De flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen van dansen helpen het lichaam blessurevrij te houden. Een studie van de Universiteit van Washington toonde aan dat dansende tango beter bleek te zijn dan andere oefeningen om de bewegingscapaciteit van Parkinsonpatiënten te verbeteren.

Verbeter je imago
De dans bevordert de afvoer van vloeistoffen en gifstoffen uit je lichaam en de eliminatie van overtollig vet.

Corrigeert slechte houdingen
Dansen helpt je slechte houdingen te corrigeren die zijn afgeleid van het dagelijks leven, op het werk en door gebrek aan lichaamsbeweging.

Mentaal:

Elimineer stress
Dansen is geweldig om mensen met een depressie te helpen, omdat het de aanmaak van endorfines (stressbestrijdende hormonen) stimuleert en helpt bij gevoelens van isolatie. Volgens een studie gepubliceerd in het International Journal of Neuroscience, draagt dansen bij aan de regulering van de serotonine- en dopamineniveaus, de belangrijkste neurotransmitters om depressie te voorkomen.

Verhoog het energieniveau
Dansen is een activiteit waarvan veel mensen denken dat ze bedoeld is om met vrienden te doen op feestjes. Een studie gepubliceerd in The Scholarly Publishing and Academic Resources Coalition onthulde echter dat één dansles per week de fysieke prestaties verbetert en het energieniveau verhoogt.

Verhoog je sexappeal
Dansen kan een geweldig verleidingswapen zijn. Volgens een ritme en lichaamsuitdrukking is het ideaal voor het opwekken van seksuele aantrekkelijkheid, onthulde een studie van de University of Hertfordshire, Engeland. Zelfs voor onderzoekers zijn sommige vormen van dans het menselijke equivalent van de balts van vogels.

Vecht tegen de ziekte van Alzheimer
Dansen is een uitstekende oefening voor de hersenen en helpt ziekten zoals de ziekte van Alzheimer te voorkomen. Een studie met senioren, gepubliceerd in het New England Journal of Medicine, toonde aan dat frequent dansen de mentale scherpte verhoogt.

mensen met Alzheimer in staat stellen vergeten herinneringen op te halen door te dansen op muziek die ze vroeger kenden.

Maar niet alleen de ziekte van Alzheimer, het verhoogt ook het geheugen in het algemeen
Dansen kan helpen om volumeverlies in de hippocampus, het deel van de hersenen dat het geheugen regelt, om te keren, zodat u niet lijdt aan seniele dementie, volgens een studie gepubliceerd in het New England Journal of Medicine. Wanneer we dansroutines leren, verbeteren we ons geheugen en het vermogen om te multitasken.

Vergroot je zelfvertrouwen
Op het geluid van muziek worden stress, angst en depressie verminderd, omdat het je helpt je emoties te uiten en je adrenaline te kanaliseren.

Veel plezier!
Naast alle fysieke en mentale voordelen, is het beste aan dansen dat je plezier hebt! Dansen is praktisch onmogelijk zonder te glimlachen. Muziek laat je je gevoelens uiten en brengt je in een staat van echte en blijvende vreugde.