8 voedingsmiddelen die u ‘s nachts niet mag eten

Het diner is net zo fundamenteel als de andere. Wat we ‘s nachts consumeren, hangt af van onze energie voor de volgende dag, evenals van ons gewicht en een goede spijsvertering.

We maken veel fouten tijdens het avondeten. Bijna allemaal door overmaat of weglating, omdat we niet weten hoe we een evenwicht moeten bewaren. Volgens diëtiste voedingsdeskundige Diana Patricia Bernal wordt de snelheid van metabole functies verminderd in de nachtelijke uren, daarom vertraagt het metabolisme. Vandaar de noodzaak om u te helpen met voedingsmiddelen die geen ingewikkeld verteringsproces inhouden.

Een onevenwichtig diner is de oorzaak van een slechte spijsvertering, overtollige calorieën die zijn opgeslagen in vetophopingen, slapeloosheid, zwaarte en obstipatie. Daarnaast kunnen we de volgende dag beginnen met hoofdpijn of gebrek aan energie, ook als we veel hebben geslapen.

De expert beveelt aan welk type voedsel niet in het nachtdieet mag worden opgenomen:

1. Koolhydraten
2. Rood vlees
3. Vetten
4. Levensmiddelen die gassen produceren
5. Fruit
6. Zuivel
7. Stimulerende middelen
8. Pittig

Dus wat te eten?

Caloriearme voedingsmiddelen, zoals bepaalde soorten eiwitten: hakken van kaas, eieren, ham met weinig vet en zout, gehakte kip, vis, noten zoals walnoten, pinda’s, amandelen, pistachenoten, zonnebloempitten, sesam of andere soorten groenten die het zijn niet de eerder genoemde, die winderigheid veroorzaken; een dieetgelatine als je op dieet bent om af te vallen, 1 glas ongezoete amandelmelk of quinoa, beveelt voedingsdeskundige Diana Patricia Bernal aan.