De 5 beste gymlessen om calorieën te verbranden

De tijd gaat voorbij en onze toewijding om dit jaar meer te bewegen, zit in hen. Daarom hebben we de vijf groepslessen samengesteld die je in de meeste sportscholen kunt vinden, waar je niet alleen een geweldige tijd zult hebben, maar ook die met de meeste calorieën.

Draaien

Als je het eenmaal probeert, raak je verslaafd. Het is een les waarin je in vorm komt, adrenaline vrijgeeft, het is leuk en je kunt het individueel of in gezelschap van vrienden doen, wat wil je nog meer? Maak je klaar voor een complete training voor je benen, bilspieren, buik en armen. En hoewel het caloriegebruik van elke persoon duidelijk anders is, kunnen we spreken van een gemiddeld verbruik van 350 calorieën per sessie.

Body-pomp

Een andere van de meest populaire lessen in sportscholen is de Body-pump, een zeer complete sessie die gewichten combineert met oefeningen op het ritme van muziek met een groot aantal herhalingen. Van squats tot biceps, triceps en rugtrainingen met buikspieren. Met één sessie lukt het je om het hele lichaam te omvatten, calorieën te verbranden en elke spier één voor één te versterken. Het totale aantal calorieën is afhankelijk van de persoon, het gewicht en andere factoren, maar gemiddeld hebben we het over 260 per sessie.

Body-combat

Hier kom je en laat je alles achter: fysiek en mentaal. Een ruimte waar je met een positief doel vuisten, trappen, ellebogen, knieën op het ritme van de muziek kunt gooien. In dit geval kunnen we zeggen dat je 300-350 calorieën verbrandt per sessie van 50 minuten, wederom afhankelijk van de persoon en de intensiteit van de les.

HIIT

Intervaltraining met hoge intensiteit (of HIIT) is de meest populaire van het moment en steeds meer sportscholen bieden het aan. Het zijn meestal lessen met hoge intensiteit, die 20-30 minuten duren, met een maximum van 8-10 mensen die een oefeningsroutine doen die 30-45 seconden aan elk besteedt, met pauzes van 20-30 seconden tussen elkaar. Met combinaties van allerlei oefeningen van roeien, TRX, touw en vele andere krijg je een calorieverbruik van maximaal 400 per sessie met als gevolg activering van de stofwisseling waardoor we blijven branden tot na het sporten.

Zumba

Nu doe ik het! De ideale optie voor degenen die een hekel hebben aan sporten, maar alleen luisteren naar de muziek van de buurman die begint te dansen. Zumba is een cardiovasculaire oefening waarbij dans de hoofdrol speelt, met choreografie speciaal ontworpen om tot 200 calorieën te verbranden. Leuk feitje? Deze fitnessroutine is de uitvinding van de Colombiaan Alberto “Beto” Pérez. Moedig je aan en meld je aan voor een les waarin je je lijn houdt, flexibiliteit ontwikkelt en je lichaam versterkt in wat voelt als een uitje met je vrienden.

Vijf geweldige alternatieven om fit te zijn zonder je te vervelen.