Je hoeft niet mooi te zijn om je relatie met het lichaam te helen

De mededelingen zeggen dat je lichaam mooi is, net zoals het is. Het is het nieuwe activisme. Als een stroom van frisse lucht laat je de boodschap diep gaan. Je ontvangt het met open armen, na jaren worstelen ben je klaar om jezelf mooi te vinden.

Maar iets klopt niet. Je kijkt naar jezelf en je houdt niet van jezelf. Je kijkt met meer moeite en niets. Het lijkt je dat je buik is opgeblazen, je armen te dik of je dijen te breed; Je ziet de beloofde schoonheid niet omdat je veel van dit of een beetje van het andere hebt.

Voordat je in de val loopt te geloven dat je jezelf niet mooi vindt, wil ik dat je ziet waar je vandaan komt. Je hebt zeker jarenlang naar jezelf gekeken als iemand die onderdelen analyseert. Dat heeft de cultuur van diëten je geleerd, degene die je reduceert tot dijen, benen, armen. Je kijkt al een tijdje in de spiegel en je ziet fragmenten. Je hebt dat geleerd van je omgeving, het is niet iets dat van jou is; Het is niet je authentieke stem, degene die spreekt over de ontoereikendheid van je benen of je taille, of over het verboden om je buik in het openbaar te laten zien.

Het lichaam kent geen onderdelen omdat het in een netwerk werkt, zoals regen, als een boom. Hij weet van processen en hoe het voelt om door de wereld te navigeren. Maar de cultuur vertelde ons een ander verhaal: een van ontevredenheid en goedkeuring, waarbij het lichaam een valuta is, maar het telt alleen als het wordt gezien zoals het moet worden gezien. De verbrokkeling vond plaats toen je vertrouwde op een dieetcultuur die je leerde dat je lichaam het uiterlijk is en hoe het faalt in zijn taak om eruit te zien zoals het zou moeten. Je hebt geleerd het te repareren en van een afstand te bekijken als iemand die iets kwalificeert dat niet van jou is. Dag na dag trainde je jezelf om uit het lichaam te komen en de geest het bevel te geven.

De geest, achter het stuur, is een despotische leider. Niet omdat het slecht is, het is gewoon een machine die verhalen en meer verhalen maakt, het is zijn taak om u de wereld te vertellen in de vorm van verhalen. Als je verhaal spreekt over je ontoereikendheid, zal het bewijs opleveren om het te bevestigen en je onderdompelen in een manier om jezelf te kennen.

Bij scheiding van geest en lichaam treedt een inzinking op die het leven moeilijker maakt. Eten uit de geest is bijvoorbeeld een bron van verwarring. Het is de reden waarom vrouwen hun voedsel proberen te beheersen, maar alleen wanhopen om niet te slagen. Door zo’n puinhoop kan de voedingsindustrie, een gigant van 66 miljard dollar per jaar, oplossingen verkopen die deel uitmaken van het probleem. We kopen ze omdat ze de illusie van controle zijn die vrouwen graag willen ontvangen.

En laten we nu teruggaan naar schoonheid. Je bereikt het niet omdat je vastzit in je manier om jezelf voor te stellen en het zal niet jouw schuld zijn. Als een goed mens geloofde je in de verhalen die anderen voor jou hebben gemaakt. Ze vertelden je dat het lichaam eerst kwam. Het laten uitzien zoals het had moeten zijn, was een sociale noodzaak. Nu heb je plotseling toestemming om van je puistjes te houden. Naast jezelf liefhebben zoals je bent, bevordert de cultuur ook een strikt dieet van gezond eten en bewegen, dat in de media explodeerde met de fitnesstrend.

Als je niet weet hoe je toegang kunt krijgen tot de schoonheid die ze je nu bieden, neem ik het je niet kwalijk. Maar vergeet niet dat een vrouw elk verhaal kan herschrijven. Als je jezelf een nieuw verhaal gaat vertellen, vermijd dan te geloven dat het lichaam het uiterlijk is, omdat je het voordeel verliest van het bewonen van het heden met al je capaciteit. Als je zo leeft, ontwijkt hij je nu, heb je last van angst en ben je meer afgeleid van het account omdat je anker los zit. Het lichaam ademt en bonst in het heden; als je er niet bent om het te beleven, ga je naar de toekomst. Je blijft achter met de essentiële informatie die je lichaamsuniversum bewoont. U loopt het risico buiten u naar antwoorden te zoeken en de geavanceerde interne navigatiekaart die u binnenin hebt, die van u als geboorterecht is, uit te schakelen.

Bovendien sijpelt een geloof in minderwaardigheid in je leven. Het is geen licht onderwerp. Een vrouw die niet weet hoe ze door het leven moet navigeren en haar hele lichaam vertrouwt, voelt zich niet in staat om uitdagingen aan te gaan. Het bewijs zegt zelfs dat een vrouw die haar lichaam meedogenloos bekritiseert en haar waarde aan haar uiterlijk hecht, meer angst en perfectionisme heeft en dat haar atletische en academische prestaties lager zijn.

Bedenk dus een verhaal dat niet wacht op de toekomst die de dieetcultuur beloofde. Die toekomst, die vreugde en stranddagen beloofde en het totale genot van een nieuw lichaam, kwam nooit. Bedenk een verhaal over zelfredzaamheid dat vandaag begint. Een die tegen je spreekt en je vertelt wat je nodig hebt in dit leven om jezelf te zijn. Creëer een mythe die bij je past en je niet onder druk zet om in de wereld te passen; Tenslotte is er geen behoefte aan meer vrouwen die erbij horen, maar vrouwen die bij zichzelf horen.

De magische toekomst bestaat alleen als marketingslogan. Stel je groot voor: in dit nieuwe verhaal is je lichaam het voertuig van je leven, een bondgenoot, een geliefde vriend en het is belangrijk omdat het je thuis is, zonder dat zou er geen manier zijn om je te kennen. Je bent genoeg, dat is nooit veranderd, maar als je relatie met het lichaam gebroken is, wil ik je iets vertellen: je hoeft niet mooi te zijn om je relatie met hem te helen. Ik wil niet dat je in de val loopt om te geloven dat je weer faalt. Daar heb je al genoeg van, met de honderden diëten die je uitgeput achterlieten. Je nam aan dat je faalde omdat je jezelf in de hand zou moeten hebben, maar niemand legde je uit dat diëten niet werken omdat het bestrijden van honger een gevecht is tegen evolutie. Je hebt geen schuld meer nodig die niet bij je past.

Dus vergeet schoonheid en zoek het mysterie dat je bent. Kijk naar jezelf en ontdek jezelf, leer jezelf opnieuw kennen. Naast de zepen en shirts die je schoonheid aankondigen, zoek je naar je lichaam en vind het verstandig. Als je het niet mooi ziet, raak dan niet gefrustreerd, misschien hebben je ogen tijd nodig om noties van schoonheid te assimileren die uit de strakke vormen over het “juiste uiterlijk” komen.

Speel voorlopig om jezelf als geheel te voelen en oefen om terug te komen bij jezelf. Voel wat je lichaam voelt als het opgewonden of verdrietig wordt. Train je spieren om aanwezig te zijn, het zal opmerkzaamheid zijn die je terugbrengt naar je centrum, naar je vloer, je wortel. Je lichaam zal je beste bondgenoot zijn om door deze vreemde wereld te navigeren. Je lichaam, gemaakt van stermateriaal, heeft informatie die niemand anders heeft. Blijf bij wat je weet te doen. Hij is het waard omdat hij bestaat. Omdat hij weet hoe hij moet ademen. Het is het diepste wonder, het is het wonder dat je zoekt.

Door: Camila Serna