15 manieren waarop u uw slaapkamer nu meer ontspannen kunt maken

In je slaapkamer breng je tijd door met regenereren, resetten en verfrissen (eigenlijk alle positieve ‘nieuwe woorden’). Maar terwijl we sociaal afstandelijk zijn en dus steeds meer tijd binnenshuis doorbrengen, kunnen onze kamers steeds minder aanvoelen als een speciaal toevluchtsoord. Inderdaad, gevoelens van claustrofobie en rusteloosheid zijn waarschijnlijk ongekend hoog. Maar er zijn zeker kleine manieren om de magie terug te brengen in onze persoonlijke ruimtes, en wie kan er beter tappen dan interieurontwerpers die hun slaapkamers upgraden terwijl ze zelf door deze nieuwe stressvolle levensstijl navigeren? Ik vroeg de in Los Angeles gevestigde interieurontwerper Jenn Feldman (die toevallig ook een geruststellende aanwezigheid is, zelfs 3.000 mijl verderop via de telefoon) en de in New York gevestigde decorateur Shanti Crawford van Indigo & Ochre Design om te leren hoe we allemaal onze eigen slaapkamers kunnen updaten naar verbeter rust en ontspanning.

‘Dit gaat niet over grote onderhoudsbeurten. Ik wil gewoon terugkijken en zeggen dat ik niet alleen heb overleefd, maar dat ik op de eenvoudigste manieren heb gedijen om de ruimte te behouden en te waarderen waar je zo hard aan hebt gewerkt om te creëren. We moeten wees hier realistisch in en wees gewoon aanwezig en doe de kleinste dingen die je omgeving het gevoel geven dat het op een andere manier tot leven komt ‘, herinnert ze ons. Zoek verder tien eenvoudige manieren om uw slaapkamer te upgraden voor een betere oase. En omdat het kopen van een heleboel nieuwe dingen ook niet echt een optie is, hebben we ervoor gezorgd dat we dingen opnemen die je kunt doen met wat je al in huis hebt liggen.

Opruimen
Allereerst moet u ervoor zorgen dat uw slaapkamer schoon is. Het is niet alleen hygiënischer en esthetisch beter, maar het kan ook minder stressvol zijn. ‘Niemand van ons wil in deze situatie zijn, maar we zitten erin, dus we kunnen onze ruimtes in ieder geval schoon houden, waardoor je het gevoel kunt krijgen dat je tenminste de controle over je eigen kamer hebt’, zegt Feldman . Met een schone, frisse ruimte is er minder om je zintuigen te overweldigen. Bovendien helpt het je de dingen die je leuk vindt aan je kamer te waarderen en het potentieel ervan weer te zien.

Verfris de muren
Of je nu zin hebt om aan een echt doe-het-zelf-project te beginnen en de hele slaapkamer opnieuw te schilderen of je wilt gewoon je witte muren bijwerken, een beetje opfrissen kan een lange weg gaan. Bekijk onze favoriete kleuren voor de slaapkamer en hoe je ze hier kunt decoreren, of raak je droge muur aan met een magische gum om vlekken en vlekken te verwijderen.

Houd kussenslopen fris
Deze tip is vooral handig voor iedereen met allergieën. “Zelfs het uittrekken van een kussensloop en het tien minuten in de droger laten lopen (of het gewoon laten luchten als je geen toegang hebt tot wasmachines en het besproeien met een textielverfrisser) kan het een frisser gevoel geven en helpen bij het resetten dingen een beetje, “legt Feldman uit. ‘We zijn altijd voorzichtig met tapijten voor mensen met allergieën,’ dus je kunt een tapijt uit je slaapkamer halen als je merkt dat je wakker wordt met tonnen allergieën, zegt ze.

Bereid je nachtkastje voor
Zorg ervoor dat je alles wat je nodig hebt voor het slapengaan en de hele nacht binnen handbereik hebt, zodat je niet hoeft op te staan en je slaap moet onderbreken. Dingen zoals een geluidsmachine, oplader, karaf of wat dan ook, een oogmasker, lippenbalsem, etc.

Weg met rommel
Crawford wijst er ook op dat ontsleuteling u kan helpen beslissen welke items werkelijke waarde opleveren en welke niet. “Ik denk dat we, in plaats van meer dingen in de omgeving die we hopen te kalmeren, waarschijnlijk beter af zijn met minder maar meer betekenisvolle dingen”, zegt ze. Met dat in gedachten kunnen enkele goede dingen om in je slaapkamer te bewaren zijn ‘een stapel boeken die we wilden lezen (of herlezen) en nu de tijd hebben om dat te doen of een ingelijste foto van mensen en / of plaatsen waar we van houden ‘, stelt Crawford voor. Doneer dan wat je niet meer nodig hebt.

Houd Florals dichtbij
‘Als je de luxe hebt om zoiets als een bloem bij je bed te krijgen, profiteer er dan van’, moedigt Feldman aan. Het klinkt misschien eenvoudig, maar ze gelooft dat het hebben van een levend wezen naast het bed ons kan helpen ‘de eenvoud van het leven te herinneren’.

Wikkel jezelf in iets zachts
‘Wikkel je in iets waardoor je huid echt lekker aanvoelt’, stelt ze voor. Jezelf toestaan om andere zintuiglijke ervaringen te hebben die je helpen je te concentreren op fysieke gemakken en je buiten je hoofd te brengen, kan zo’n verschil maken in je mentaliteit en stemming. Feldman vertelt ons dat ze blijft fietsen tussen twee kasjmier truien die ze heeft uitgesmeerd, en hetzelfde kan met zachte, geruststellende dekens.

Ga winkelen in uw woonkamer
‘Ik blijf proberen het landschap te veranderen’, zegt Feldman. En het hoeft niet dramatisch te zijn. ‘Ik liep gisteren door mijn huis en verplaatste mijn fotolijsten. Die in mijn woonkamer bevinden zich nu in mijn slaapkamer. Ik wilde foto’s kunnen bekijken waar ik blij van word, dus nu ik meer tijd doorbreng in de slaapkamer, ik heb ze daar verplaatst “, zegt de ontwerper. Evenzo kunt u gaan “winkelen” voor nieuwe kussens in de woonkamer of woonkamer. Het klinkt misschien als een kleine verandering, maar herinnert ons eraan realistisch te zijn over de veranderingen die we daadwerkelijk kunnen aanbrengen. “

Licht blokkeren
Als je geen jaloezieën in je slaapkamer hebt, of als je het moeilijk hebt om uit te slapen omdat de jouwe het licht niet genoeg buiten houdt, zegt Feldman dat je er waarschijnlijk over nadenkt. ‘Dit is geen tijd voor perfectie, het is een tijd van rondkomen. Kun je een laken eruit halen? Pak de hoeken van de lakens, neem wat tape als je niet eens een spijker hebt. Zo niet, probeer het dan met een tafel doek, sjaal of pashmina. Wees creatief met grotere stoffen items. ” Zolang het meer licht kan blokkeren of privacy kan creëren, werkt het.

Scheid uw werkruimte
Als je slaapkamer plotseling aan het maanlicht is als een thuiskantoor, zijn er een paar dingen die je kunt doen om de verandering in de use-case aan te geven als de werkdag ten einde loopt. Of het nu gaat om het slepen van een bijzettafel en een kruk om naar toe te werken, het installeren van een zwevende plank als een klein bureau, het feitelijk uit bed komen helpt om het als ontspannend toevluchtsoord te behouden, in plaats van het te associëren met stress en deadlines.

Sloot uw apparaten
“In deze ongelooflijk stressvolle tijd denk ik dat het belangrijker dan ooit is om een plek te hebben om je terug te trekken van de constante toestroom van (slecht) nieuws en zorgwekkende statistieken, zodat we in ieder geval laptops en telefoons ergens anders kunnen houden ‘s nachts, ik denk dat dat geen vreselijke keuze is. Als dat een gewoonte is die ik kan overdragen van zelfisolatie naar de toekomst, zal ik het geweldig vinden … op zoek naar zilveren voeringen waar ik kan, “adviseert Crawford.

Verwissel lampen
‘Een van de dingen die in elk gesprek naar voren komt, is het kiezen van de juiste gloeilamp, en of dat nu echt een verschil maakt’, zegt Feldman. En dat doen ze zeker. Ze kiest altijd voor zachte, witte led-lampen voor een zachte gloed die niet te helder en niet te donker is. ‘Ik gebruik het bij elke installatie, alles wat we doen.’ Lamptype terzijde, ze zegt ook dat lampen de sleutel zijn. “Bovenverlichting is geweldig voor taken of wanneer u iets zoekt, maar anders is omgevingsverlichting beter.”

Steek je favoriete kaarsen aan
“Door een paar andere zintuiglijke momenten te ontgrendelen, heb ik het gevoel dat ik wat meer balans heb”, deelt de ontwerper. Kaarsen zijn geweldig voor stressvolle tijden omdat ze ons kunnen herinneren aan onze favoriete plekken en herinneringen. Iemand aansteken waar je van houdt voordat je in slaap valt, kan heel rustgevend zijn. Vergeet niet om het uit te blazen!

Voeg aardse stukken toe
‘Alle elementen van de aarde zijn momenteel krachtig’, meent Feldman. ‘Ik weet niet altijd hoe of waarom, maar er is een kracht. Dit kan van alles zijn, van natuurlijk licht tot leven, bloemen ademen of verzamelstenen – zelfs een marmeren boekensteun. We herinneren ons eraan dat de aarde hier zal zijn om te vinden ons opnieuw, we moeten dit gewoon uitrijden. Ik word gesterkt door de herinnering aan die kleine dingen. “

Maak je bed op
Een kleinigheidje natuurlijk, maar je bed opmaken kan je echt helpen om je dag te beginnen en je ook meer ontspannen en fris te voelen als je aan het eind van de avond naar bed gaat. ‘Want als je niets anders hebt bereikt, heb je elke dag minstens één ding bereikt. Maar vooral in deze vreemde situatie van groundhog day die we allemaal meemaken, je bed opmaken en nog beter, klimmen in een bed dat is gemaakt aan het einde van de dag helpt die dag af te bakenen en ja, geeft structuur ‘, legt Crawford uit.

Door: Hadley Mendelsohn