Hoe u uw huis eruit kunt laten zien alsof u een interieurontwerper hebt ingehuurd

Hoe kunnen we de inspiratie opdoen om ons interieur van saai naar mooi te maken – zonder de kosten van een professionele ontwerper?

Laten we enkele tips bekijken om u te helpen bij het organiseren en ontwerpen van uw kamers in een ruimte die u tot nu toe dacht dat alleen een interieurontwerper zou kunnen creëren. Volg deze tips en je zult merken dat je vrienden een kijkje nemen in de contactenlijst van je telefoon, op zoek naar het nummer van je interieurontwerper. Of je nu wilt dat je interieur eruit ziet als een luxe hotel of gewoon je interieur opfleurt, deze tips helpen.

Tijdschriften en ontwerpwebsites staan vol met ontwerpinspiratie Er is een reden voor alle enthousiaste ‘Pinners’ op Pinterest – mensen hunkeren naar een geweldig interieur. Zoals de meesten van ons al hebben ontdekt, kunnen decorwebsites een vlam van creativiteit opwekken waarvan we nooit wisten dat we ze hadden.

Als u nog niet bent begonnen met het maken van inspiratieborden voor het decor van uw huis, begin dan nu – dit is de eerste stap om het gewenste huis te creëren.

Kleurenschema’s: gebruik drie kleuren of tinten
Nu je een goed idee hebt van een stijl die je de jouwe wilt noemen, moet je een kleurenschema kiezen. Dit is het moeilijkste deel. Kleur is zo persoonlijk en creëert stemmingen in ons die inspireren. Wat er ook gebeurt, kies de kleuren die u aanspreken. Kijk naar je inspiratieborden – welke kleuren zijn prominent aanwezig in de kamers die je hebt bewaard?

We zullen u niet vertellen welke kleuren u moet kiezen, maar we zullen u vertellen om een combinatie van drie kleuren of tinten te proberen. Een hoofdkleur voor muren, een andere kleur voor grotere accenten zoals banken en stoelen, en dan een derde kleur die opvalt in kleinere accessoires zoals bloemen, kussens en prullaria. Onthoud dat kleur wordt beïnvloed door hoeveel licht u in huis haalt.

Voeg grote statement meubelstukken toe
Dit is een veelgemaakte fout die de meeste huiseigenaren maken – te veel kleine, spichtige stukjes in één kamer. Een kamer met langbenige stoelen, langbenige tafels en veel kleine snuisterijen dient alleen om de kamer te vervuilen en het oog te verwarren.

Probeer in plaats daarvan een kamer die goed gemengd is. Heb een grote bank, een paar clubstoelen met een rok (zodat je de poten niet kunt zien) en dan een of twee slanke fauteuils met aantrekkelijke uitgesneden poten (afhankelijk van de ruimte).

Gebruik dienbladen, decoratieve kommen en manden
Ontwerpers gebruiken graag dienbladen, decoratieve kommen en soms manden om collecties of losse items die een huis nodig hebben te ordenen.

Voor een vleugje glamour kun je een blitse gouden schaal toevoegen aan je salontafel, poef of bijzettafel. Plaats op de schaal een mooie kaars, een paar boeken en een kleine kom met gekleurde stenen. Kleine vergezichten als deze lijken lichtzinnig, maar ze zijn noodzakelijk voor een gelaagde, gedecoreerde esthetiek.

Als je een meer rustieke aanpak wilt, probeer dan geweven manden bij je thuis. Manden zijn fantastische decoratieve gereedschappen die veel rommel kunnen verbergen. Probeer deze kleine niches overal in huis te creëren.

Voeg bloemen toe aan elke kamer
Ga terug en bekijk al je inspiratieborden – wat zie je? Zie je bloemen of planten in bijna elke kamer? We wedden dat je dat doet.

Het lijkt een simpele tip, maar het toevoegen van bloemstukken, levende planten en natuurlijke items zoals vazen met schelpen of rotsen, kan echt een finishing touch geven aan je interieurontwerp.

Er zijn talloze onderhoudsvriendelijke planten die u voor uw huis kunt kopen en die jaren meegaan als ze op de juiste manier worden gevoed en gedrenkt. De meeste ontwerpers zullen je vertellen nep bloemstukken te vermijden. Als bloemen of planten niet zijn wat je wilt, probeer dan andere natuurlijke elementen zoals twijgen of veren in een grote urn.

Natuurlijke arrangementen geven de finishing touch aan een kamer – de laatste touch die zegt: ‘Een interieurontwerper is hier geweest’.

Door: Shelley Little